Bakst: Hvitløksbaguetter

Vi spiser en del hvitløksbaguetter, og da er det greit å bake noen grove varianter syns jeg.


Til 4 baguetter trenger du
  • 3 dl lunkent vann
  • 4-5 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 2 ss hvitløksbrødkrydder (kan sløyfes)
  • 1-2 dl havregryn
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • byggmel og sammalt hvetemel
Bland alle ingrediensene, og spe deretter i med mel til du får en fin deig.


Elt deigen godt og del i 4 emner. Rull enten til pølser, eller lag med en twist.



Legg baguettene på et stekebrett, dekk til og sett til heving et lunt sted i en times tid.


Sett ovnen på 250 grader, pensle baguettene med vann og stek i ovn i 15-20 minutter.


Jeg var litt utålmodig denne gangen, så klarte ikke vente til de var litt gylne på toppen. Server med smør, eller hvitløkssmør om du droppet hvitløksbrødkrydderet.


1 kommentar:

  1. Den prøvte jeg, hadde i hvitløkspulver i steden, burde ikkje ha gjørt det. blei før mye. Men sjølve brødet var veldig godt :-)

    SvarSlett