Til 4 baguetter trenger du
- 3 dl lunkent vann
- 4-5 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 2 ss hvitløksbrødkrydder (kan sløyfes)
- 1-2 dl havregryn
- 1/2 pakke tørrgjær
- byggmel og sammalt hvetemel
Elt deigen godt og del i 4 emner. Rull enten til pølser, eller lag med en twist.
Legg baguettene på et stekebrett, dekk til og sett til heving et lunt sted i en times tid.
Sett ovnen på 250 grader, pensle baguettene med vann og stek i ovn i 15-20 minutter.
Jeg var litt utålmodig denne gangen, så klarte ikke vente til de var litt gylne på toppen. Server med smør, eller hvitløkssmør om du droppet hvitløksbrødkrydderet.
Den prøvte jeg, hadde i hvitløkspulver i steden, burde ikkje ha gjørt det. blei før mye. Men sjølve brødet var veldig godt :-)
SvarSlett