Tilbehør: Fløtegratinerte poteter og pestotomater

Fløtegratinerte poteter og ovnsbakte tomater er gjengangere når vi har biff, og igår var ikke noe unntak.

Fløtegratinerte poteter til to personer:
  • 2 medium store poteter
  • 1 fedd hvitløk
  • litt rosmarin (helst frisk)
  • omtrent en halv boks matfløte
Vask potetene og del de i skiver. Ha potetskiver med presset hvitløk, rosmarin og fløte i en kjele. Kok opp og la koke i 2-3 minutter.


Hell blandingen i en ildfast form og sett i ovnen på 200 grader i 20-30 minutter. Du kan godt ha ost over potetene før du setter de i ovnen. Vi hadde ost på tomatene denne gangen.


Pestotomater:
  • tomater
  • revet gulost
  • pesto


Del tomatene i to og legg i en ildfast form. Bland revet ost med pesto, og plasser litt av blandingen på hver halve tomat. Bakes i ovnen på 200 grader i 30 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar