Hvitløksolje

For over ti år siden dro familien min og jeg til Italia for aller første gang, og der fikk jeg mitt aller første møte med oljedressing over salaten. Der og da syns jeg det hele var litt merkelig (jeg var tross alt fjortis), men nå de senere årene har jeg virkelig begynt å trives med oljedressinger.



En kjapp dressing som gjør seg godt er ren olivenolje (og pepper. Jeg lever og ånder for ferskkvernet pepper!). Noen ganger er det snasent med litt mer smak, og som den hvitløksentusiasten jeg er har jeg ofte hjemmelaget hvitløksolje stående i kjøleskapet. Da er det kjapt og ringle litt over salaten eller pastaen eller pizza'en, eller hva det nå er som tar meg tilbake til Italia.


Ha to fedd hvitløk i 1-2 dl økologisk, kaldpresset olivenolje. Jeg bruker Go Eco fra Meny (ganske billig også).

2 kommentarer:

  1. Takk for supert tips! De enkle tipsene er ofte de beste synes jeg :D

    SvarSlett
  2. ikke la hvitløksoljen stå på kjøkkenbenken. Når båtene begynner å flyte opp er den harsk og kan ødelegge selv den nydeligste middag

    SvarSlett