Bakst: Eplekake med glaserte epler

Kjøpte et lass med epler på tilbud her for et par uker siden, og jaggu på tide å få brukt noen av de før de blit dårlig. Og nå som høsten har kommer seg ordentlig igang her i Trondheim, hva passer vel bedre enn varm eplakake i sofakroken? Og når kaka er sunn og god i tillegg? Det er heller ikke nok sukrin i denne kaka til at det gir den kalde, ekle følelsen :) Også er den glutenfri og melkefri.



Rør smør og sukrin hvitt, og tilsett de andre ingrediensene. Hell røra i en smurt form.


Del eplene i skiver eller biter, alt ettersom hva du liker. Ha over yaconsirup og eplapaikrydder og bland godt. Legg eplebitene på toppen av røra.



Stek kaka nederst i ovnen på 175 grader i en times tid. La den stå ti minutter før du skjærer i den slik at den får satt seg. Jeg klarte ikke vente, så mumset en del smuler før jeg fikk meg et ordentlig stykke. Kan sikkert serveres med krem eller is, men jeg har ikke sånt i hus idag, så ble bare te for meg :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar