Middag: Moussaka

Denne lagde jeg etter Kristines første post om hennes moussaka, og jeg er helt frelst. Den tar litt lenger tid enn pakka fra Toro (omtrent en time og et kvarter), men med de ekstra grønnsakene koster den halvparten, og næringsinnholdet er mye bedre.


Til en form trenger du
  • 300-350 gr kjøttdeig
  • rapsolje
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3-4 sopp
  • 1/2 squash
  • 1 boks hakkede tomater
  • vann
  • salt og pepper til kjøttsausen
  • 2 poteter
  • paprikakrydder og pepper til potetene
  • 1 ss smør
  • 1 ss sammalt hvetemel
  • 2 dl melk
  • revet ost
Vask potetene og skjær dem i tynne skiver. Fordel skivene på et bakepapir på rist, krydre og sett i ovnen på 200 grader. La de stå mens du lager kjøttsaus og hvit saus.


Ha rapsolje i en varm panne, og fres hakket løk og hvitløk litt før du tilsetter kjøttdeigen. Ha i hakket sopp og squash. Når kjøttet er ferdig stekt, tilsetter du boksen med hakkede tomater, litt vann, salt og pepper. La så kjøttsausen koke til en tykk saus mens du lager hvit saus. Lag hvit saus av smør, mel og melk. Kok tykk.

Ta potetene ut av ovnen. Hell kjøttsausen i en ildfast form. Dekk kjøttsausen med potetene og hell den hvite sausen over potetene. Topp det hele med revet ost. Sett formen nederst i ovnen på 200 grader til osten er gyllen, 45-50 minutter.


Server med gresk salat og hvitløksbrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar