Kikertsnacks

Jeg er superfan av chilinøtter, men ikke så superfan av det chilinøtter inneholder, så dette er et forsøk på et bedre alternativ.


Ha bløtlagte kikerter i en ildfast form eller langpanne. Ha over rapsolje, og krydder: jeg brukte pepper, cayennepepper og paprikapulver. Rist godt slik at alle kikertene får et lag med olje og krydder. Bak i ovn på 120 grader i en drøy time. Rist formen innimellom slik at kikertene ikke blir brent på en side, men blir jevnt stekt.


Nammis!

Nå er det dette som gjelder

Har levert eksamensinnleveringene, og tar meg fri idag. Nå er det vaniljekaffe, sjokokuler (kokosjoko rullet i carob i stedet for kokos) og surfing.

Ha også kikertsnacks på gang i ovnen. Viser senere hvis det blir snadder :)

Asparges


Lunsj

To knekkebrød med salami og Cacao Bliss, et eple, og Kristine-inspirert milkshake :) 1/3 banan kjørt i foodprocessoren med 2 dl melk og 5 dråper Stevia vanilla, NAM!


Kraftfisker

Jeg skrev igår at jeg kokte kraft på makrellrestene, og her er resultatet. Mange søte kraftfisker i fryseren :) Nå er det superenkelt å få kjempesmak på supper eller sauser: bare å plukke ut en kraftfisk eller to og slenge i!



Jeg har fiskene i et syltetøyglass. De er tette, slik at det ikke blir fiskelukt i fryseren, og så unngår man at andre ting får en vag fiskesmak (sist jeg lagde kraft, brukte jeg bare noen små plastbokser, og skuffelsen var stor når jeg tok ut noen vanlige isbiter til vannet mitt og alt smakte reke :/ )

Middag: Stekt makrell

Ble en skikkelig god sommermiddag igår! Stekt makrell med enkel potetsalat og ovnsbakte grønnsaker.


Til to personer trenger du
  • 4 makrellfileter (eller mer eller mindre avhengig av hvor store de er og hvor mye dere spiser)
  • salt og pepper til fisken
  • 2 sitronskiver
  • masse frisk dill (eller tørket om du bare har det)
  • smør til steking
  • 1/2 squash
  • 2 tomater
  • 1 rødløk
  • salt og pepper til grønnsakene
  • 2-3 poteter
  • 2 vårløk
  • 1-2 ss eplecidereddik
  • 3-4 ss olivenolje
  • pepper til potetsalaten
Legg filetene med skinnsiden ned i en ildfast form eller på en tallerken, krydre med salt, pepper og dill og legg en halv sitronskive på hver filet. Dekk med folie og sett kaldt en stund, slik at smakene får trekke inn i kjøttet. Jeg gjorde dette rundt 12, og vi spiste middag kl 20, men går greit å gjøre det rett før middag også.


Del sqaush, tomater og rødløk i skiver, legg på et bakepapir på rist og krydre med salt og pepper. Grill grønnsakene i ovnen på 225 grader i halvtimes tid mens du lager potetsalat og fisk.


Del potetene i store biter og kok møre. Hell av kokevannet, og la vannrester dampe ut, før du har i hakket vårløk, eplecidereddik, olivenolje og pepper. Bland alt godt.


Smelt smør i en stekepanne på medium sterk varme. Ta sitronskivene av filetene, gjerne klem litt sitronsaft over, og legg filetene med skinnsiden ned i panna. Stek til du ser kjøttet er hvitt på siden nesten til toppen (omtrent 4-5 minutter). Snu fisken. Jeg plukker av skinnet nå mens de ligger i panna, så slipper jeg den operasjonen senere på tallerknen. Snu fisken tilbake med skinnsiden ned (uten skinn), slik at du får den peneste siden opp (mer delikat :)


Ferdig! Anrett på en tallerken og kos deg. Mange liker en klatt rømme med stekt makrell, og det må du gjerne ha :)


Nå blir det siste innspurt på eksamensinnleveringen min *krysser fingrene* Blir vaniljekaffe i lange baner idag.

Kikertmellommåltider

Jeg er verdens største prokastinerer og småspiser når jeg må jobbe masse rett før en deadline. Og ganske kjekt å finne på sunne og gode ting å spise på, så jeg får tilfredstilt småspiselysten uten at det går altfor mye utover helsa. Mekket derfor et par mellommåltider med kikerter idag (la en haug til bløt igår nemlig).



Snekret derfor sammen litt karrihummus til grønnsakene idag. Jeg liker veldig godt sterk mat, og hadde alltid tonnevis med karri på fiskebollene i barndommen :)
  • 3 never bløtlagt kikerter
  • masse karri
  • litt pepper
  • litt koriander
  • litt cayennepepper
  • olivenolje
  • en skvis sitronsaft (kan sløyfes)
Kjør kikerter, krydder og sitronsaft i foodprocessor. Spe med olivenolje til du får en mer kremete konsistens. Jo mer olivenolje, jo mer sausete blir hummusen. Jeg hadde litt lite olje denne gangen, ville ha en litt tørrere hummus. Smak til med karri og cayennepepper underveis så det passer til dine smaksløker.



Det ble også enkel falafel med yoghurt til.
  • 3 never bløtlagte kikerter
  • spisskummin
  • koriander
  • persille
  • chiliflak
  • 1-2 ts fiberhusk
  • vann
Kjør alt i foodprocessoren, og spe med vann til du får en deig som er fast nok til å formes til små boller. Stek i olje på medium varme. Dippes i yoghurt naturell, lukk øynene og kos deg :D


Skal definitivt bruke disse bollene til middag med grønn salat og ovsnbakte grønnsaker en kommende kjøttfri mandag. Dere har hørt om meatless monday? Jeg har lenge snakket om at jeg og E skal begynne å ha en dag eller to i uka med vegetarmat, siden kjøttindustrien er den industrien som forurenser mest, og i tillegg syns jeg måten dyrene behandles på mange slaktesteder og under transport til slakteriene er forkastelig. Fra og med neste uke blir det meatless monday her i gården!

Fiskedag

Lunsjen idag ble litt middagsrester, te, eple og knekkebrød med kremost naturell, pepper, røkelaks og frisk dill. Fabulous :D


Har brukt litt av formiddagen på butikken, og blant annet handlet fersk makrell. Har sløyet og filetert mine første fire fisk *stolt* Med hjelp over telefon fra min herlige, sportsfiskende lillebror <3


Ja, du gjetter riktig. Blir stekt makrell til middag senere :D Akkurat nå ligger fiskerestene og koker i vann til en herlig kraft jeg skal lage fiskesuppe med i framtida! Kraft er easy-peasy: ha fiskehoder og beinrester (ikke innvoller) i en kjele, dekk med vann, og la koke en god stund. Min har stått i en drøy time nå, og lar den vel stå en time til. Så lager jeg isbiter av kraften, da er det lett å plukke frem litt hvis man trenger til en suppe eller saus. Også er det veldig kjekt å utnytte alle delene til fisken, og ikke bare kaste det man ikke vil ha i søpla :)

Middag: Fylt paprika med fransk vri

Har nettopp proppet oss med denne godsaken av en middag, fantastisk! Siden jeg brukte estragon i kjøttblandingen og sennepsvinaigrette på salaten - to ting jeg forbinder med Frankrike - sier jeg at middagen har en fransk vri :)


Til to personer trenger du
  • 2 røde paprika
  • 300 gr kyllingkjøttdeig
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 squash
  • revet ost
  • litt salt og masse pepper
  • rosmarin og estragon
Stek hvitløk, løk, kjøtt og squash med krydder i litt olje til kjøttet er stekt.Del paprikaene på langs, vask og legg i en ildfast form. Fyll kjøttblandingen i de halve paprikaene og dryss ost over. Gratineres i ovn på 225 grader til osten er gyllen.



PS: Du kan med fordel bake de halve paprikaene litt i ovnen mens du steker kjøttblandingen. Jeg gjorde ikke det nå, men kommer til å gjøre det neste gang :)


Fransk salat lager du av en god del hjertesalat og sennepsvinaigrette. Bland omtrentelig
  • 1 ts sennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 3 ss olivenolje
  • pepper
i en bolle og ringle over hjertesalaten.


Nå blir det vannmelon til dessert!

Dagens frokost

Storkoste meg med denne frokosten i morges: frokostblanding, avocado og røkelaks, varmt sitron- og ingefærvann og rød juice. Lagde rød juice av rødbete, selleri, eple, sitron, ingefær, paprika og squash. Tynnet ut med litt appelsinjuice etterpå, den ble sterk ja :)





Det gikk veldig fint uten brød, potet, ris og pasta forrige uke (selv om det ble et par måltider med). Følte meg ikke trøtt om ettermiddagen, og hadde hatt nok energi til trening om jeg ikke var slått ut av varmen (ikke at jeg klager), så jeg fortsetter enda en uke uten stivelsesrike matvarer. Jeg føler at jeg må være mer kreativ på kjøkkenet når det gjelder grønnsaker, siden jeg ikke kan ha potet, pasta eller ris som en del av middagsmåltidet, og det er kjempegøy :D