Til to personer trenger du
- 4 makrellfileter (eller mer eller mindre avhengig av hvor store de er og hvor mye dere spiser)
- salt og pepper til fisken
- 2 sitronskiver
- masse frisk dill (eller tørket om du bare har det)
- smør til steking
- 1/2 squash
- 2 tomater
- 1 rødløk
- salt og pepper til grønnsakene
- 2-3 poteter
- 2 vårløk
- 1-2 ss eplecidereddik
- 3-4 ss olivenolje
- pepper til potetsalaten
Del sqaush, tomater og rødløk i skiver, legg på et bakepapir på rist og krydre med salt og pepper. Grill grønnsakene i ovnen på 225 grader i halvtimes tid mens du lager potetsalat og fisk.
Del potetene i store biter og kok møre. Hell av kokevannet, og la vannrester dampe ut, før du har i hakket vårløk, eplecidereddik, olivenolje og pepper. Bland alt godt.
Smelt smør i en stekepanne på medium sterk varme. Ta sitronskivene av filetene, gjerne klem litt sitronsaft over, og legg filetene med skinnsiden ned i panna. Stek til du ser kjøttet er hvitt på siden nesten til toppen (omtrent 4-5 minutter). Snu fisken. Jeg plukker av skinnet nå mens de ligger i panna, så slipper jeg den operasjonen senere på tallerknen. Snu fisken tilbake med skinnsiden ned (uten skinn), slik at du får den peneste siden opp (mer delikat :)
Ferdig! Anrett på en tallerken og kos deg. Mange liker en klatt rømme med stekt makrell, og det må du gjerne ha :)
Nå blir det siste innspurt på eksamensinnleveringen min *krysser fingrene* Blir vaniljekaffe i lange baner idag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar