Lunsj: Pannekaker med bønnemel

Jeg har helt forelsket meg i bønnemel, funker så bra i alt jeg har prøvd! For eksempel banan- og sjokolademuffinsene *sikle* Bønner er jo flott for kroppen; proteinrikt og spekket med fiber. I tillegg mye jern, kalk og ulike B-vitaminer, og selvfølgelig antioksidanter. Nå skal det nevnes at jeg ikke egentlig liker bønner, er noe med konsistensen jeg ikke klarer. Men verken den konsistensen eller bønnesmaken er tilstedet i bakst når man bruker bønnemel- og det liker vi!


Koste meg med pannekaker til lunsj igår. Grunnoppskrift på mine pannekaker (gir tre stk) ser slik ut
 • 1 egg
 • en dæsj vann
 • 1-2 ts bakepulver
 • mel
Her kan hvilket som helst mel benyttes: hvete, bønne, mandel, amaranth, quinoa, osv. Videre kan man tilsette søtt eller salt, eller andre krydderier. Fruktbiter, frø, nøtter.  Kun fantasien setter grenser altså :)


Igår prøvde jeg altså med bønnemel. Pisk alt sammen, og bruk nok mel til en tykk røre. Smelt litt smør i en panne på medium varme og stek gylne. Jeg hadde et dryss eplepaikrydder over pannekakene i stekepannen.Ble litt bacon til, og jorbær med yaconsirup. Blåbærsyltetøy er heller aldri feil. Nam nam.

2 kommentarer:

 1. Bønnemel! Spennende! Det burde jeg jo teste ut, jeg som har nesten alt mulig som finnes av mel i skuffene ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bønnemel er helt fabulous! Iherb har flere typer fra bob's red mill, har bare prøvd det hvite jeg da (tenkte det var mest bakstvennlig)

   Slett