Middag: Stekt makrell

Ble en skikkelig god sommermiddag igår! Stekt makrell med enkel potetsalat og ovnsbakte grønnsaker.


Til to personer trenger du
  • 4 makrellfileter (eller mer eller mindre avhengig av hvor store de er og hvor mye dere spiser)
  • salt og pepper til fisken
  • 2 sitronskiver
  • masse frisk dill (eller tørket om du bare har det)
  • smør til steking
  • 1/2 squash
  • 2 tomater
  • 1 rødløk
  • salt og pepper til grønnsakene
  • 2-3 poteter
  • 2 vårløk
  • 1-2 ss eplecidereddik
  • 3-4 ss olivenolje
  • pepper til potetsalaten
Legg filetene med skinnsiden ned i en ildfast form eller på en tallerken, krydre med salt, pepper og dill og legg en halv sitronskive på hver filet. Dekk med folie og sett kaldt en stund, slik at smakene får trekke inn i kjøttet. Jeg gjorde dette rundt 12, og vi spiste middag kl 20, men går greit å gjøre det rett før middag også.


Del sqaush, tomater og rødløk i skiver, legg på et bakepapir på rist og krydre med salt og pepper. Grill grønnsakene i ovnen på 225 grader i halvtimes tid mens du lager potetsalat og fisk.


Del potetene i store biter og kok møre. Hell av kokevannet, og la vannrester dampe ut, før du har i hakket vårløk, eplecidereddik, olivenolje og pepper. Bland alt godt.


Smelt smør i en stekepanne på medium sterk varme. Ta sitronskivene av filetene, gjerne klem litt sitronsaft over, og legg filetene med skinnsiden ned i panna. Stek til du ser kjøttet er hvitt på siden nesten til toppen (omtrent 4-5 minutter). Snu fisken. Jeg plukker av skinnet nå mens de ligger i panna, så slipper jeg den operasjonen senere på tallerknen. Snu fisken tilbake med skinnsiden ned (uten skinn), slik at du får den peneste siden opp (mer delikat :)


Ferdig! Anrett på en tallerken og kos deg. Mange liker en klatt rømme med stekt makrell, og det må du gjerne ha :)


Nå blir det siste innspurt på eksamensinnleveringen min *krysser fingrene* Blir vaniljekaffe i lange baner idag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar