Kikertmellommåltider

Jeg er verdens største prokastinerer og småspiser når jeg må jobbe masse rett før en deadline. Og ganske kjekt å finne på sunne og gode ting å spise på, så jeg får tilfredstilt småspiselysten uten at det går altfor mye utover helsa. Mekket derfor et par mellommåltider med kikerter idag (la en haug til bløt igår nemlig).



Snekret derfor sammen litt karrihummus til grønnsakene idag. Jeg liker veldig godt sterk mat, og hadde alltid tonnevis med karri på fiskebollene i barndommen :)
  • 3 never bløtlagt kikerter
  • masse karri
  • litt pepper
  • litt koriander
  • litt cayennepepper
  • olivenolje
  • en skvis sitronsaft (kan sløyfes)
Kjør kikerter, krydder og sitronsaft i foodprocessor. Spe med olivenolje til du får en mer kremete konsistens. Jo mer olivenolje, jo mer sausete blir hummusen. Jeg hadde litt lite olje denne gangen, ville ha en litt tørrere hummus. Smak til med karri og cayennepepper underveis så det passer til dine smaksløker.



Det ble også enkel falafel med yoghurt til.
  • 3 never bløtlagte kikerter
  • spisskummin
  • koriander
  • persille
  • chiliflak
  • 1-2 ts fiberhusk
  • vann
Kjør alt i foodprocessoren, og spe med vann til du får en deig som er fast nok til å formes til små boller. Stek i olje på medium varme. Dippes i yoghurt naturell, lukk øynene og kos deg :D


Skal definitivt bruke disse bollene til middag med grønn salat og ovsnbakte grønnsaker en kommende kjøttfri mandag. Dere har hørt om meatless monday? Jeg har lenge snakket om at jeg og E skal begynne å ha en dag eller to i uka med vegetarmat, siden kjøttindustrien er den industrien som forurenser mest, og i tillegg syns jeg måten dyrene behandles på mange slaktesteder og under transport til slakteriene er forkastelig. Fra og med neste uke blir det meatless monday her i gården!

2 kommentarer:

  1. Ååå, NAM! Jeg er jo helt forelsket i alt som inneholder kikerter! Det er sååå godt! Så gode de kikertbollene så ut! Jeg har alltid hatt så lyst til å prøve å lage sånne. Hummus er noe av det beste jeg vet! Nam! Blir jo sulten av å lese bloggen din! ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Falafel er veldig enkelt. Var stekingen som tok tid, og stod utålmodig ved komfyren og ventet spent :)

      Slett