Middag: Gresk grillmat

Idag ble det marinert svin og champignon på spyd, med baconsurret asparges, gresk salat og tzatsiki. Og mais til meg selvsagt :)

  • svin ytrfilet (svinkoteletter uten bein) i store biter
  • champignon i store biter
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts merian
  • 1 ts rosmarin
  • litt pepper
  • 2 ts paprikapulver
  • vann
  • rapsolje
Kjør alt utenom svin og champignon i foddprosessor, spe med vann og olje til du får en tykk saus. Mariner svin og sopp i minst en time. Tre bitene på spyd.




Til tzatsiki trenger du yoghurt naturell, agurk og pepper, og eventuelt hvitløk. Jeg syns ofte det er mye hvitløk i maten man spiser tzatsiki til, og syns derfor det er godt å droppe hvitløk i tzatsikien for å få litt mer nøytral smak. Plasser et kaffefilter i en sil og ha i yoghurt, revet agurk og pepper. La dette stå en stund, jo lenger jo bedre. Da får du rent av en del vann, slik at tzatsikien blir tykk og god.


Baconsurret asparges fikser du lett ved å surren en baconskive rundt en eller to asparges.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar