Til 3-4 porsjoner trenger du
- ca 400 gram høyrygg uten bein/bankekjøtt/oksebog eller annet lapskauskjøtt av storfe
- poteter
- gulrøtter
- kålrot
- sellerirot
- purre
- grønnkål
- 2 laubærblad
- 10.12 pepperkorn
- salt, pepper, persille
- ca 2 liter vann
- (biljong om du ønsker)
Etter en time fisker du ut kjøttet av kjelen og legger det til side. Fisk ut pepperkorn og laurbærblader også. Vask, skrell og kutt opp grønnsakene og ha de i kjelen med krydder. Del kjøttet i passe store biter og ha oppi kjelen igjen, sammen med grønnsakene.
La koke til alt er mørt, drøyt 20 minutter avhengig av hvor store biter du kappet grønnsakene i. Server med flatbrød, og smør for dem som liker det :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar