Meatless monday: Søtpotetgryte med appelsincashews

Vi har nettopp kost oss med denne digge veggismiddagen, og jeg er skikkelig god og mett og glad :)



  • 1 søtpotet
  • 1 gulrot
  • 1 liten rødløk
  • litt ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • 1-2 vårløk
  • 1 boks kokosmelk
  • karri
  • salt og pepper
  • kokosolje til steking

Hakk alle grønnsakene og fres de kjapt i kokosolje. Ha over kokosmelk og kok opp. Smak til med karri, salt og pepper, og la gryten koke i 10-12 minutter til grønnsakene er møre.
  • 2-3 never cashewnøtter
  • revet skall av en økologisk appelsin
  • druekjerneolje til steking
Ha oljen i en varm panne med nøtter og appelsinskall og fres i 1-2 minutter. Druekjerneolje er toppers å bruke til steking siden den er stabil ved høyere varme enn andre oljer, og i tillegg forandrer den ikke smak. Vi kjøper vår på Meny, men antar de har på andre butikker også :)



Vi hadde kokt quinoa og stekte aspargesbønner ved siden av. Vi bruker denne regnbuequinoa'en fra iHerb, er så artig med forskjellige farger :)


Nå blir det dessert med resten av appelsinen og litt melon!

1 kommentar:

  1. Dette så utrolig godt! Jeg elsker søtpoteter. Det smaker godt og setter fin farge på maten :D

    SvarSlett