Jeg har helt forelsket meg i
bønnemel, funker så bra i alt jeg har prøvd! For eksempel
banan- og sjokolademuffinsene *sikle* Bønner er jo flott for kroppen; proteinrikt og spekket med fiber. I tillegg mye jern, kalk og ulike B-vitaminer, og selvfølgelig antioksidanter. Nå skal det nevnes at jeg ikke egentlig liker bønner, er noe med konsistensen jeg ikke klarer. Men verken den konsistensen eller bønnesmaken er tilstedet i bakst når man bruker bønnemel- og det liker vi!
Koste meg med pannekaker til lunsj igår. Grunnoppskrift på mine pannekaker (gir tre stk) ser slik ut
- 1 egg
- en dæsj vann
- 1-2 ts bakepulver
- mel
Her kan hvilket som helst mel benyttes: hvete, bønne, mandel, amaranth, quinoa, osv. Videre kan man tilsette søtt eller salt, eller andre krydderier. Fruktbiter, frø, nøtter. Kun fantasien setter grenser altså :)
Igår prøvde jeg altså med bønnemel. Pisk alt sammen, og bruk nok mel til en tykk røre. Smelt litt smør i en panne på medium varme og stek gylne. Jeg hadde et dryss
eplepaikrydder over pannekakene i stekepannen.
Ble litt bacon til, og jorbær med
yaconsirup.
Blåbærsyltetøy er heller aldri feil. Nam nam.
Bønnemel! Spennende! Det burde jeg jo teste ut, jeg som har nesten alt mulig som finnes av mel i skuffene ;)
SvarSlettBønnemel er helt fabulous! Iherb har flere typer fra bob's red mill, har bare prøvd det hvite jeg da (tenkte det var mest bakstvennlig)
Slett