Lusnj: Aspargessuppe

Jeg hadde litt grønt i kjøleskapet som trengte å bli gjort noe med, så snekret sammen denne suppa til lunsj igår.

Jeg har ikke eksakte mål for denne oppskriften, det ble litt på hump og slump med det som var i kjøleskapet.
  • asparges
  • vårløk (eller purre)
  • litt søtpotet (potet eller gulrot, for å få litt tykkere konsistens)
  • hvitløk
  • smør
  • fløte (kan også bruke melk, eller kokosmelk)
  • vann
  • salt og pepper
Fres grønnsakene fort i litt smør før du har over fløte og vann. La grønnsakene koke litt, omtrent 3-4 minutter, før du moser alt med stavmikser til en glatt suppe. Spe eventuelt med mer vann hvis du vil ha en tynnere suppe. Smak til med salt og pepper.


Jeg stekte også noen biter med aspargesbønner og hadde over suppa sammen med et pepperdryss, så godt!


Du kan fint ha denne suppa til middag, for eksempel med litt brød til, eller du kan steke litt kjøtt og ha i om du ikke vil ha den vegetarisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar